dijous, 8 de gener del 2015

PRIMER D'ESO (2014-2015) VISITA EL BORN CC
Amb l’excusa de les celebracions de Sant Josep de Calassanç, els nens i nenes de 1r vam anar al BCC (Born Centre Cultural), un jaciment arqueològic del 1714.

Vam fer un taller que consistia en donar una volta pel balcó i una arqueòloga ens anava explicant una mica el que vèiem (cases, carrers,…). Per exemple, ens va ensenyar la Casa de la Neu. Era on vivien els que en aquelles èpoques venien gel, l’agafaven d’un pou de gel del Montseny, el carregaven en ases i el portaven fins a la ciutat de Barcelona. Durant el trajecte es perdia entre un 30 i un 40% del gel que havien carregat. 

Després vam anar a veure una exposició sobre la Guerra de Successió. Això em va permetre acabar organitzar els coneixements que tenia sobre aquell conflicte.

Em va agradar molt la sortida, ja que em va ajudar a entendre la vida dels del 1714. Aquell any va ser molt important per Catalunya, i per tant, per a mi. 

Helena Ayllon, 1 ESO A

 


El dia 27 de novembre, els nois i noies de primer, vàrem anar al Born Centre Cultural i vàrem fer una visita guiada per una noia que es deia Maria. La Maria, ens va explicar com es va viure el setge, la guerra de successió i la post guerra. Ens va explicar com i perquè després del setge, alguns barcelonins van haver de destruir les seves cases i "col·laborar" en la construcció de la Ciutadella. Ens va explicar quines coses es van emportar quan marxàvem, i quines es van deixar. 

També ens va ensenyar pintures i dibuixos de com se suposa que eren aquestes cases que es van enderrocar. Vaig trobar molt interessant que aquestes imatges s'hagin fet a partir de les runes que es conserven al centre cultural del Born i que nosaltres podem veure avui dia. La Maria ens van explicar, què era cada casa i fins i tot de qui era. Per exemple, ens van parlar del forn dels Duran, i de la casa de neu. També ens va dir, que si l'antic mercat del Born no l’haguessin construït amb un sostre, els jaciments que avui podem veure s’haguessin fer malbé. 

Una de les coses que més em va sorprendre, és que es en aquest jaciment arqueològic s'han trobat i identificat més de 10.000 objectes de fa 300 anys!. 
  
A mi personalment, tant la visita com les explicacions de la Maria, em van agradar molt, ja que vull ser historiadora. Jo ja hi havia anat més d'un cop al Born, però igualment, em va interessar moltíssim i vaig aprendre moltes coses noves que encara no sabia. 

Nuria Casado, 1 ESO BEl dijous 27 de novembre tots els alumnes de 1r vam anar al BORN, un centre cultural, per celebrar el dia de Sant Josep de Calassanç. 

Vam fer una visita guiada pel jaciment arqueològic de la ciutat de Barcelona de 1714. Desprès vam fer també una visita guiada a l'exposició Temporal: “Fins a aconseguir­-ho”!” En tota aquesta estona la nostra guia ha estat la Maria, una noia jove simpàtica, i amb ganes d'ensenyar. 

A mi m'ha agradat molt anar-­hi, ha sigut mot divertit i emocionant. 
El que més m'ha agradat ha sigut l'exposició i el jaciment arqueològic. Al jaciment hi vam trobar un pessebre molt bonic.

El més dolent de l’experiència ha sigut el fred que feia al jaciment. Si com nosaltres visiteu el Centre Cultural a finals de tardor o a l’hivern, jo us recomano de portar jaqueta perquè fa molt de fred. 

Jo mai no havia estat al BORN i, qui estigui ara mateix en la mateixa situació, li recomano  D’ANAR­-HI!! T'ho passaràs molt bé! Ah! i estigues ben atent al que veus i al que sents... que saber més no és dolent. 

Zenalyn Casanova, 1 ESO BEls nois i les noies del grup 1 ESO A acompanyats de la seva tutora, Bego Coll, gaudint de la visita...

Els nois i les noies del grup 1 ESO B acompanyats de la seva tutora, Pilar Coll, escoltant les interessants explicacions de la Maria...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada