dimarts, 30 de setembre del 2014

ELS FILS DE LA HISTÒRIA


"Els fils de la història" és una intervenció artística irrepetible i feta a mida per la companyia Efimer i El Born Centre Cultural per tal de retre homenatge a les persones que van viure el setge de 1714 i les conseqüències de la repressió borbònica. 
 
Amb 1.000 metres de corda i 400 metres de tela es van teixir 6 façanes de 12 metres d’alçada que, juntament amb la reproducció de sons, evocaven la vitalitat d’una part del barri de la Ribera que va ser enderrocada a principis del segle XVIII.
 

"Els fils de la història" evoca tres aspectes fonamentals del barri: el món laboral, les relacions comercials i la vida quotidiana. En aquest sentit, podrem veure com s’aixequen les façanes d’un taller, d’una taverna o d’una caseta de pescadors, entre d’altres.

Aquesta instal·lació es va poder veure del 2 al 28 de setembre del 2014 i va canviar la fisonomia de l’espai interior del Centre incidint sobre el jaciment, l’estructura de l’edifici i el so ambient.  • Les persones que vivien aquí van haver d’enderrocar i abandonar casa seva per ordre de les autoritats borbòniques l’any 1716.


  •  
  • Es van poder veure sis façanes fetes amb cordes i teles a diferents punts del jaciment i es van recrear diversos sons (carros passant pels carrers, gent treballant, músics de carrer, etc.) amb l'objectiu de recrear la vida quotidiana de la Barcelona del segle XVIII. El conjunt de façanes i sons va facilitar al visitant imaginar-se l’ambient que es vivia als carrers de la Ciutat del Born.
  •    • Cadascuna de les sis façanes fa 12 metres d’alçada, ha requerit més de 100 hores de feina i té un pes de només 60 quilos.


  • La companyia targarina EFIMER fa vuit anys que es dedica al món dels espectacles i entre les seves creacions més espectaculars trobem l’escenografia de l’espectacle Splenda del Mag Lari o algunes de les carrosses de la cavalcada de reis de Barcelona com ara la de “Correus”, la de “L’hora d’anar a dormir”, la del “Carbó” o la del “Paó”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada