dilluns, 2 de juny del 2014

ANA DE PABLOS. MOTS ENCREUATSHola, sóc l’Ana.
Jo, he fet un joc perquè pogueu jugar i aprendre al mateix temps. Serà divertit! Hi trobareu algunes de les paraules més importants del setge. Les paraules estàn escrites perquè sigui més fàcil, tenen les definicions per si no les enteneu i perquè sapigueu què és. 

Fer aquest treball m’ha servit per informar-me i saber més sobre el setge.


MOTS ENCREUATS:


  • HORITZONTAL:


-MARTÍ LUTER: inicià la Reforma protestant, que pretenía reformar l’Església oposant-se a les indulgències i afirmant que l’autèntic missatge cristià es trobava es la lectura lluire de la Bíblia.
-BARROC: és l’estil artístic nascut a Itàlia al final del s.XVl i que es va entendre per Europa durant el s.XVll.
-REIS CATÒLICS: és el nom amb què es coneix el matrimoni de cosins format per la reina Isabel l de Castella i el rei Ferran ll d’Aragó.
-FELIP ll: successor de Carles l.
-GUERRES DE RELIGIÓ: són vuit conflictes bèl·lics que van tenir lloc a França entre 1562 i 1599 i que enfrontaven els catòlics amb els calvinistes, coneguts com a hugonots.


  • VERTICAL:


-MONARQUIA ABSOLUTA: és la nova forma de govern de l’Edat Moderna que es caracteritza per l’increment dels poders del rei.
-PAU DE WESTFÀLIA: posà fi a la guerra dels trenta anys a Alemanya per decidir la seva pròpia religió.
-CARLES I: és el primer rei de la monarquia hispànica de la dinastia dels Habsburg o dels Àustria.
-CONTRAREFORMA: és el moviment promogut per l’Església romana contrari a la Reforma protestant i que va tenir com a màxima expressió el concili de Trento.


1714.jpg
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada